Elevhälsa

Elevhälsan ska medverka till att stärka skolans hälsofrämjande och förebyggande arbete. Alla elever ska ha förutsättningar, stöd och hjälp för att klara sina studier oavsett vilket program de studerar. Elevhälsan ska stödja elevens utveckling mot utbildningens mål.

Elevhälsan på Yrkesgymnasium Ekeby

På Uppsala yrkesgymnasium Ekeby finns skolsköterska, kurator, skolpsykolog, elevhälsosamordnare, elevkoordinator, studie- och yrkesvägledare.

Elevhälsosamordnare

Elevhälsosamordnare håller i elevhälsomöten och elevhälsans utvecklingsarbete. Samordnare har också det övergripande ansvaret för hanteringen av elevers närvaro och frånvaro och elevers rätt till studiemedel från CSN.

Skolsköterska

Skolsköterska ansvarar för den medicinska kompetensen på skolan. Alla elever som börjar gymnasiet erbjuds ett hälsosamtal med skolsköterska. Enklare sjukvård, rådgivning och bedömning erbjuds vid behov. Skolsköterskan kan hjälpa elever att boka tid med skolläkare.

Skolkurator

Skolkurator ansvarar för att hjälpa elever i psykosociala frågor och arbetar i första hand förebyggande. Skolkurator samarbetar med vårdnadshavare, skolans personal, olika myndigheter och institutioner i psykosociala frågor runt eleven.

Skolpsykolog

Skolpsykolog erbjuder elever samtalskontakt och kan efter bedömning remittera elever vidare till andra instanser. Skolpsykolog kan ge handledning och konsultation till pedagogisk personal, fortbilda och hjälpa till med utredningar. Psykolog finns också för gymnasieelever på Ungdomspsykiatriska mottagningen Spången.

Studie- och yrkesvägledare

Studie- och yrkesvägledare hjälper elever att göra medvetna val när det gäller studier och arbete. Studie- och yrkesvägledare samarbetar med skolans övriga personal. De erbjuder vägledningssamtal och ger information om utbildningsalternativ efter gymnasieskolan.

Specialpedagogiskt stöd - Stugan

Stugan har öppet alla dagar för dig som vill jobba i lugn och ro. Här finns alltid en specialpedagog som hjälper dig. Du kan få stöd i dina studier.

Elever i behov av särskilt stöd kan få stöttning av specialpedagogerna på olika sätt:

• undervisning individuellt eller i mindre grupp
  • planering och strukturering av studierna
  • anpassad studiemiljö och provsituation
  • kompensatoriska hjälpmedel

Öppettider för Stugan

Öppettiderna i stugan finns på dörren. Stugan har oftast öppet alla dagar utom onsdag förmiddag.

Mer om Ekebys elevhälsoarbete:

Kontakt elevhälsan Yrkesgymnasium Ekeby

Elevhälsosamordnare

Arvid Jägersson

Skolsköterska

Sabrina Österman Pauksens

Kurator

Ghazale Barjasteh Delforooz

Skolpsykolog

Ivonne Brunåker Stevens

Elevkoordinator

Viktoria Landén

Specialpedagog, stöd i stugan

Maria Larspers

Studie- och yrkesvägledare SYV

Madeleine Engström

Hotell- och turism (HT), Restaurang- och livsmedel (RL), Lärlingsutbildningen (LG) och yrkesintroduktion (IM).