Uppsala yrkesgymnasium Ekeby

Uppsala yrkesgymnasium Ekeby ligger naturskönt nära Hågadalen, i fin bruksmiljö med gamla anor. Vi har många yrkesförberedande utbildningar med hög kvalitet där teori varvas med praktik.

Yrkesförberedande gymnasieprogram

Vi erbjuder flera nationella yrkesprogram. På skolan har vi skolförlagda program, vilket innebär att majoriteten av utbildningen läses inne i skolan. Där ingår minst 15 veckors APL (praktik) under utbildningens 3 år.

Vi har även Lärlingsutbildningen stationerad på Ekeby, där läser alla elever minst 50% av utbildningen ute på APL (praktik). Du kan också läsa nationell eller lokal idrottsutbildning i kombination med vissa av dessa program.

Andra utbildningar är språkintroduktion och yrkesintroduktion.

Skolan har eget bibliotek, idrottshall, elevrestaurang, skolsköterska, kurator, studievägledare, skolpsykolog och specialpedagoger. På Ekeby finns också en lunchrestaurang och en butik med massa godsaker.

Skolförlagd utbildning (minst 15 veckor APL ute på en arbetsplats)

• hotell- och turismprogrammet
  • restaurang- och livsmedelsprogrammet

Lärlingsutbildningen (minst 50% APL ute på en arbetsplats)