Hotell och turismprogrammet (HT)

Tycker du om att möta människor och skapa nya upplevelser eller är du nyfiken på att jobba utomlands? Gå hotell- och turismprogrammet på Uppsala yrkesgymnasium Ekeby. I utbildningen ingår 15 veckors APL (praktik).

En utbildning där målet är att öppna till en variationsrik och omväxlande bransch där det finns en mångfald av stimulerande yrken.

På programmet hotell och turism lär du dig hur man planerar, organiserar och genomför olika event, möten och konferenser. Du får även kunskaper i reception och bokning, samt service och bemötande. Efter att ha gått  hotell och turismprogrammet kan du arbeta i reception, eller med konferens, mässor, evenemang och försäljning, samt inom service-och resebranschen.

Hotell- och turismprogrammet förbereder dig för en framtid inom världens största näring. Här får du de kunskaper som behövs för att arbeta inom hotell-konferens- och turismnäringen.

Service och bemötande, kommunikation, marknadsföring, försäljning och företagande, samt resmål och resvägar är viktiga delar i utbildningen. Studieresor och studiebesök är trevliga inslag för att få kunskap om olika hotell, besöksmål och företagande.

Vi har ett utvecklat samarbete med många hotell-och konferensanläggningar i både vår region och på Arlanda. Detta är en styrka för utbildningen, då den arbetsplatsförlagda undervisningen med bra handledare är av stor betydelse.

Genom utbildningen får du arbetslivserfarenhet och ett brett kontaktnät som ger dig stora chanser till en anställning efter avslutade studier.

 

Vill du vidareutbilda dig efter gymnasiet kan du välja till kurser för grundläggande behörighet som gör att du är behörig att läsa vidare på högskola och universitet. För den som vill fördjupa sig inom yrket finns flertalet utbildningar både i Sverige och utomlands.

Poängplan hotell- och turismprogrammet (pdf)

Inspirationslänkar

Att gå ett yrkesprogram kan förändra livet

Uppdaterad: