Cykla till skolan för minskad smittspridning

För att minska trängseln i kollektivtrafiken och minska smittspridningen av covid-19, uppmanar Uppsala kommun alla elever som kan att cykla eller gå till skolan i stället för att ta bussen.

När skolorna öppnar igen är risken stor att det blir trångt på bussarna. Folkhälsomyndigheten och Upplands lokaltrafik, UL, råder därför alla som kan att avstå från att åka buss.

Att cykla eller gå till skolan är ett bra sätt att hjälpa till i kampen mot covid-19. Du skyddar dig själv och andra genom att hålla distans och platsen på bussen kan bli ledig för någon som verkligen behöver den.

Alla elever och lärare som cyklar till skolan hjälper till att hålla skolorna öppna. Genom att cykla bidrar du till att öka möjligheten för våra skolor att hålla öppet som vanligt, och minskar behovet av fjärrundervisning.

Alla har inte möjlighet att cykla, men många har det. Ju fler som gör det desto bättre. Att passa på att ändra sina vanor när höstterminen startar och börja cykla är dessutom bra både för hälsan och för klimatet.

Uppsala är en bra stad att cykla i och har i år blivit utsedd till Sveriges bästa cykelstad av Cykelfrämjandet. På uppsala.se kan du hitta digitala cykelkartor, tips och råd om trafiksäkerhet och läsa om kommunens cykelpumpar, cykelparkeringar och cykelvårdstation.

Så arbetar vi med cykel i Uppsala kommun

Trafiksäkerhet för cyklister

Regler för cykel på transportstyrelsen.se

17 augusti 2020